Learn. Lead. Innovate.

Learn. Lead. Innovate

tiistai 8. maaliskuuta 2016

VR – virtuaalitodellisuuden mahdollisuuksia koulutuksessa ja yritystoiminnassa



Kuva : Aki Puustinen BoostVC yritysyhteisö San Mateo Piilaakso

Vuodesta 2016 povataan virtuaalitodellisuuden läpimurtoa myös koulutuksessa. Tällä hetkellä kaikki digitaalisilla markkinoilla toimivat yritykset tutkivat virtuaalitodellisuuden mahdollisuuksia. Ja seuraavan aallon yleensä muodostavat koulut ja opetussektori.

Lukiolla käynnistyi elokuussa 2015 Virtuaalitodellisuus ja elämyksellinen oppiminen - hanke (FinEduVr), jossa kehitämme virtuaalisia oppimisympäristöjä, 360 kuvausta ja testaamme erilaisia virtuaalilaseja. Hanketta tukee Opetushallitus, joka näkee virtuaalitodellisuuden yhtenä tulevaisuuden oppimispaikkana.
Maailman arvokkaimmaksi yritykseksi arvioitu Google julkaisee lähiaikoina Google Expeditions virtuaalitodellisuuden ympäristön. Kävimme Googlen päämajassa Palo Altossa neuvottelemassa mahdollisuudesta olla mukana tässä kehittämisessä. Google Tilt Brush välineellä voi puolestaan luoda itse virtuaalista taidetta.

Myös peliteollisuus kehittää jatkuvasti uusia laajennetun (AR) ja virtuaalitodellisuuden (VR) konsepteja.  SonyPlaystationin pääkehityskohde on nimenomaan virtuaalinen pelikonsepti ja –kokemus. Opiskelija tiimimme on osallistunut kahdesti Global Game Jam tapahtumaan Kuopiossa, jossa opiskellaan koodausta ja pelien kehittämistä sekä myös pelataan erilaisia pelejä. Yhteistyökumppaneistamme Vizor.io opastaa meille visuaalista koodausta. Seuraavaksi yritämme saada alulle Unityn koodikielen alkeita, koska valtaosa peleistä ja virtuaaliympäristöistä tehdään kyseisellä ohjelmalla.
 
 
                   Kuva : Aki Puustinen VisionSummit 2016 konferenssi Los Angeles Hollywood
Digitaalisen yrittäjyyden ja sijoittajien yhteisen Slush 2015 tapahtuman yrityksistä jo yli puolet toimi jollakin tasolla virtuaalitodellisuuden ympärillä. Opiskelijatiimimme sai upean mahdollisuuden osallistua tähän maailman tunnetuimpaan yritystapahtumaan viime syksynä.  Tällaisista yrityshautomoista tai hubeista moni opiskelijammekin tullee löytämään työpaikkansa tulevaisuudessa.

Yritysyhteisöt ovat uusi yrittäjyyden toteutumisen muoto. Olemme siis monessa asiassa uuden edessä - yritystoiminnassa, virtuaalisessa oppimisessa ja teknologiassa. Jopa NASAn mukaan muutaman vuoden kuluttua kuka tahansa voi olla avaruusmatkalainen virtuaalisesti. Näille astronauteille on annettu uusi nimikin – telenautti. Liekö opiskelija sitten opintonautti…

Aki Puustinen
rehtori / Muuramen lukio
koordinaattori / #FinEduVr -hanke
Kestävää, yrittäjämäistä yleissivistystä.
Muuramen lukio - vireä lähilukio.

 

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti