Learn. Lead. Innovate.

Learn. Lead. Innovate

maanantai 12. kesäkuuta 2017

Rehtorin sanat


 
Kuva : Aki Puustinen
 

Kulunut lukuvuosi jäi Muuramen lukion vaiheisiin jollakin tavalla historiallisena. Kyseisenä lukuvuonna olimme selvästi monessa asiassa uuden alun lähteillä.

 
Syksy oli todella monipuolisen kansainvälisen toiminnan aikaa. Kansainväliset retket alkoivat syyskuussa Lontoon kulttuurihistorian retkellä. Lokakuussa Cremonan opiskelijatiimi matkusti Italiaan vastavierailulle ja tutustui Pohjois-Italian kulttuuriaarteisiin. Kestävän kehityksen tiimi sai rahoituksen Taiwanin opetushallitukselta osallistua kansainväliseen nuorisokonferenssiin Taipeihin. Jatkoa on luvassa syyskuussa 2017. Suomen edustajana toimiminen tässä konferenssissa on suuri kunnia meille.

 
Monikulttuurisuutta edistivät useat kansainväliset vierailut lukiolle. Opasopiskelijat emännöivät vierailijaryhmiä USA:sta, Hong Kongista, Intiasta, Baltian maista, Englannista, Hollannista ja Arabiemiraateista. Nämä ovat konkreettisia ja eläviä oppimisen paikkoja nuorille. Vierailijaryhmät järjestävät työtä, tuloja ja oppimiskokemuksia opasopiskelijatiimillemme, johon kuuluu 20 opiskelijaa. Koulutusvientiä ja yhteistyötä on tiivistetty EduCluster Finlandin (JYU) ja JAMK:n kanssa.

 
Syyslukukausi huipentui maailmankuulun Up with people showryhmän vierailuun. Tämä 100 nuoren ryhmä kiertää maailmaa levittäen osallisuuden ja yhdessä tekemisen sanomaa. Up with people show onnistuttiin saamaan meille Muuramen Rotary klubin avustuksella.

 
Muuramen lukio liittyi kiinteämmin LiikkuvaMuurame ideologiaan. Kunnan keskeisenä strategiana on liikuttaa kuntalaisia joka tasolla. Lukio hakee LiikkuvaLukio -hanketta, jonka avulla voimme kehittää ja kalustaa liikkuvampia työ- ja opiskelutiloja. Harrastusmahdollisuudet ovat muutenkin Muuramessa erinomaiset. Uutena ”liikuttavana” kummiyrityksenä aloittaa Sport Bar Silver. Muut uudet kummiyritykset ovat Halpa-Halli Muurame sekä Monikulttuurisuuskeskus Gloria.

 
Lukuvuosi huipentui keväällä kestävän kehityksen sertifikaatin auditointiin ja läpäisemiseen Kolmen edellisen lukuvuoden kehitystyö sai kruununsa, kun Okka-säätiö uusi lukion kestävän kehityksen sertifikaatin kausille 2017-2020. Auditoija Satu Lahden palaute oli kannustavaa ja kehuvaa – olemme valtakunnallinen edelläkävijä ja suunnannäyttäjä teemassa. Seuraavan kolmen vuoden kehittämistavoite ja –teema on tulevaisuuden taidot (21st century skills). Mitä taitoja nuoret aktiiviset yhteiskunnan jäsenet tarvitsevat elämässään ja työelämässä. Siinäpä meille kaikille pohdittavaa ja visioitavaa.

 
Toukokuussa 2017 lukion koordinoima Virtuaalitodellisuus ja elämyksellinen oppiminen -hanke sai kutsun osallistua Slush Up! Chengdu tapahtumaan Kiinaan. Muuramesta mukana olivat opiskelija Aaron Siljander ja rehtori Aki Puustinen. Tiimi tutustui laajasti Slush organisaation vieraana startup yrittäjyyden ekosysteemiin ja pitchasi (hissi- myyntipuhe) itsekin kansainvälisille rahoittajille tapahtumassa. Mieletön oppimiskokemus tiimille ja nuorille. Näillä opeilla on mukava lähteä kesälaitumille.


 Kuva : Aki Puustinen

Oikein rentouttavaa kesää kaikille yhteisömme jäsenille ja sidosryhmille !

 

rehtori

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti