Learn. Lead. Innovate.

Learn. Lead. Innovate

keskiviikko 15. huhtikuuta 2020

Muuramen lukion etäopetusjärjestelyt


Etätyö on tullut jäädäkseen 

Muuramen lukion etäopetus on suunniteltu etenemään normaalin kurssitarjottimen ja lukujärjestyksen mukaan. Jokaiselle tunnin/kurssin alussa opettaja kirjaa poissaolijat ja oppitunnit pidetään mahdollisimman koulumaisesti. Etätyökaluina käytämme yhteydenotossa Google Meet työkalua, WhatsAppia sekä tiedostojen jakamiseen Peda.netia, Google Slidesia sekä Google Classroom palveluita. Koulusihteeri on järjestänyt lukion oppikirjalainaamo toiminnan jatkumisen kurssin alussa ja oppikirjat palautetaan kurssin päätyttyä lukion postilaatikkoon. Opettajia ja opiskelijoita auttaa etäopiskelujärjestelyissä palkkatukityöllistetty atk-tukihenkilö toukokuun loppuun saakka. Lukion oppikirjalainaamo toimii sulun aikana kerran jaksossa

Lukion koeviikot järjestetään normaalilla paikallaan ja etäkokeita pidetään Google Forms, SanomaPro sekä Peda.netin alustoilla. Kurssin aikainen formatiivinen arviointi huomioidaan arvosanassa (välitehtävät, sanakokeet, väliesseet, tutkielmat). Myös uusintakokeet järjestetään normaalissa aikataulussa. Uusintakokeita voidaan järjestään etäkokeina tai pienempien ryhmien (alle 10 opiskelijaa) myös luokissa lähikokeina. 

Syksyn ylioppilaskokeisiin ilmoittautuminen tapahtuu pääsääntöisesti etänä, mutta  ylioppilaskirjoitusten erityisjärjestely hakemukset tulee tehdä aina yhteistyössä erityisopettajan, koulusihteerin ja rehtorin kanssa kansliassa. Myös muut opiskeluhuollon palvelut (kouluterveydenhoitaja, kuraattori, psykologi) ovat opiskelijoiden käytössä pääsääntöisesti etänä. Opinto-ohjaaja hoitaa ykkösten haastattelut etätyövälinein ja on varmistanut jo ennen sulkua abiturienttien jatko-opintojen ohjaamisen etänä. 

Kouluruokailu järjestetään halukkaille lukion opiskelijoille Muuramen kunnan ruokapalvelun toimesta. Ruoan jakelun yhteydessä järjestyksen valvonnasta (jonot, turvavälit) huolehtii palkkatukityöllistetty. 

Lukion vanhempainkerho kokoontuu normaalin aikataulun mukaisesti etäyhteydellä ja osallistuu ylioppilaiden (etä)valmistujaistapahtumaan pienellä puheella ja tarjoamalla “virtuaalishamppanjat”. Kodin ja koulun yhteistyö tässä poikkeavassa tilanteessa on todella tärkeää. 

Kevään 2020 ylioppilaiden valmistujaisissa Muuramen lukio noudattaa Kuntaliiton ja Sivistystyönantajien suositusta. Lukio järjestää valmistujaistapahtuman etäyhteyksin lauantaina 30.5.2020. Oppilaitos postittaa todistukset ja stipendit valmistuville. Lukio järjestää yhteisöllisen juhlatapahtuman ylioppilaille myöhemmin syksyllä 2020. Tapahtuman ensisijainen ajankohta on joko perjantai 28.8.2020 tai lauantai 29.8.2020. Mikäli juhlatapahtumaa ei tuolloin pystytä järjestämään turvallisesti, voidaan kevään 2020 ylioppilaat kutsua joulukuun 4. päivä syksyn itsenäisyys-, valmistujais- ja ylioppilasjuhlaan.

Turvallista kevättä !

Aki Puustinen (etä)rehtori 
Muuramen lukio 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti