Learn. Lead. Innovate.

Learn. Lead. Innovate

maanantai 3. toukokuuta 2021

Muuramen lukio 25 vuotta !

 


Kapteenin sanat

 

Onnittelut 25-vuotiaalle Muuramen lukiolle ! Hienoa päästä juhlistamaan lukiomme syntymäpäivää yhdessä teidän kanssanne.

Minulla on ollut ilo ja kunnia olla tämän laivan kipparina tai kapteenina puolet tuosta ajasta – yhteensä 12 vuotta. Siltä ajalta on paljon mukavia muistoja.

Muuramen lukio perustettiin vuonna 1995 keskellä pahinta lamakautta. Tämä oli jo sinällään suuri ja ihmeellinen teko kunnalta. Paljon oli myös kriitikkoja, jotka eivät halunneet kuntaan omaa lukiota, koska Jyväskylässä oli useita sellaisia. Onneksi positiivinen kanta voitti.

Muuramen kunnan päättäjät ja eritoten yrittäjät halusivat kuntaan oman lukion. Siitä saakka Muuramen lukiolla on ollut yrittäjyyttä eri muodoissa. Suurkiitos myös yrittäjyyskurssille tästä päivästä.

Vuonna 2003 perustetiin lukion osuuskunta Kisälli, joka jatkaa edelleen opiskelijoiden työ- ja harjoitusyrityksenä yhdessä Innolan kanssa. Kisälli on tärkeä osa lukiotamme.

Yrittäjyyslukio-toimintamalli syntyi puolestaan vuonna 2006 ja se jatkaa myös toimintaansa kuten yrittäjyysryhmä on tänään ansiokkaasti osoittanut. Yrittäjyysopinnoissa annetaan vapautta ja vastuuta opiskelijoille tehdä joku mieleisensä projekti, kuten tämä loistava laivaristeilykin on.

Kestävän kehityksen sertifikaatti saatiin lukiolle vuonna 2005 ja se on edelleen vanhin ja ensimmäinen Suomen lukioiden kestävän kehityksen sertifikaatti. Tässäkin osuimme oikeaan.

Suurin kiitos tästä loistavasta oppilaitoksesta kuuluu osaavalle päällystölle eli henkilökunnalle sekä meitä aina innostavalle miehistölle eli teille opiskelijoille. Molemmat haluavat panostaa omaan kouluun ja kokevat tämän merkitykselliseksi paikaksi tehdä työtä ja opintoja.

Toivotaan jatkossakin suotuisia tuulia ja myötätuulta pienen purtemme matkalle ja lukiomme jatkuvalle kehittymiselle.

Onnea ja kiitos koko heimolle !

t. Kapteeni Puustinen miehistöineen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti