Learn. Lead. Innovate.

Learn. Lead. Innovate

keskiviikko 9. kesäkuuta 2021

Onnea uusille ylioppilaille !

 Hyvä juhlaväki,

Minulla on ilo ja kunnia toivottaa teidät tervetulleiksi Muuramen lukion lakkiaisjuhlaan.

Tänään ylioppilaslakin saavat 73 uutta ylioppilasta. Poikkeuksellisesti lakitus tapahtuu ryhmänohjausryhmittäin pienissä ryhmissä ja ilman yleisöä striimattuna. Ainoastaan 2 vierasta / lakitettava on täällä paikan päällä. Lämpimästi tervetuloa!

Uudet ylioppilaat, onnea saavutuksenne johdosta. Olette tänään painaneet päähänne ylioppilaslakintunnustuksena uurastuksesta ja todisteena saavutuksesta. Omasta ja opettajakunnan puolesta toivotan teille hyvää jatkoa ja menestystä tulevaisuudessa.

Muistamme hyvin kun tämä ikäluokka saapui lukiolle ensimmäistä kertaa. Jo silloin näimme, että teissä on paljon potentiaalia ja mahdollisuuksia. Syksyllä 2018 aloittavien opiskelijoidenkeskiarvojen keskiarvokin oli huikea 8,56, joten osasimme odottaa teiltä paljon. Olitte tässäkinvalossa yksi kovimmista porukoista ikinä. Te myös vastasitte tähän kutsuun ja otitte lukionhaltuunne. Kevään yo-tulokset olivat myös mainiot. STT:n lukiovertailussa Muuramen lukio oli sijalla 20. suurten lukioiden sarjassa, joka on käsittämättömän kova tulos. Lukioita vertailussa oli 350. Aamulla oli kiva lukea lehteä, jossa tämä menestys mainittiin.

Aktiivisesta toiminnastanne saivat osansa myös kummiyrityksenne Muuramen Syke, HK Instruments ja Ommellinen. Liikkuva opiskelu hankkeemme sai teistä todellisia asiantuntijoita ja toimijoita joukkoonsa. Liikkatutorit tekivät Elina ja Jennimarin johdolla todella kovaa jälkeä. Tästä osoituksena lukion valinta Vuoden 2020 liikkuva opiskelu oppilaitokseksi.

Saimme nauttia osaamisestanne ja rohkeudestanne vanhempainkerhossa ja opekokouksissa. Te teitte lukuisa opiskelija-aloitteita, jotka kehittivät lukiotamme opiskelijaystävällisempään suuntaan. Tekoälyhanke on myös ollut täysin teidän varassanne. Opimme kaikki uutta tekoälyavusteisista oppimisympäristöistä, datan ja älylaitteiden maailmasta. Hyvien valmentajien Hannun ja Mikan johdolla tiiminne voitti jopa Jyväskylän yliopiston tiedepalkinnon. Kovia suorituksia nuorilta ennakkoluulottomilta tieteilijöiltä. Säilyttäkään nämä opit mukananne.

Kansainvälisyyttä harjoititte mm. Future Makers projektissa yhdessä hollantilaisen Maasluisin koulun kanssa. Heli, Markku ja Raili tarjosivat teille mahdollisuuden kurkistaa tulevaisuuden taitoihin ja yrityksiin. ReWi Visions projektissa Pian kanssa tutustuitte kiertotalousajatteluun ja yrittäjyyteen. Tämä JaPa ry:n ideoima hanke valittiin Euroopan parhaaksi hankkeeksi. Nämä asiat eivät tapahdu sattumalta vaan takana on paljon työtä ja ajattelua. Joukossanne on siis huipputyyppejä, motivoituneita opiskelijoita ja kansainvälisiä moniosaajia.

Kenties tärkeimpänä asiana toivoisin teidän muistavan ja omaksuvan kestävän kehityksen tavoitteemme : elää kestävää elämäntapaa ja huomioida muut. Se riittää.

Teistä ei hennoisi luopua, mutta siipenne kantavat kyllä maailman tuulissa.

Kiitos ja hyvää jatkoa elämäänne !


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti